Seksindustrie

Geen uitbuiting in de seksindustrie!

Niemand mag worden gedwongen, misleid of in de val gelokt om seksuele diensten te verlenen. In Nederland zijn er er jaarlijks 3.000 mogelijke slachtoffers zijn van seksuele uitbuiting, blijkt een rapport. van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen uit 2017. Minderjarige meisjes en jongens vormen een grote groep slachtoffers van seksuele uitbuiting in Nederland: naar schatting 1.320 minderjarige meisjes. Helaas zijn er over de jongens nog steeds geen betrouwbare cijfers, maar uit onderzoek in Eindhoven en Arnhem blijkt deze groep aanzienlijk te zijn. 

Wij zien het als onze taak om de samenleving over mensenhandel te informeren, zodat zij WETEN wat mensenhandel is, het kunnen HERKENNEN in hun eigen omgeving en om het op deze manier te kunnen VOORKOMEN of STOPPEN.

Geen seksuele uitbuiting

INFORMEER JEZELF

De fatale fuik van Henk Werson. De fatale fuik gaat over de keiharde wereld van mensenhandel en gedwongen prostitutie, en over de bestrijding daarvan

henk wersonHoofdinspecteur Henk Werson is een van die bestrijders en dit boek is het verslag van zijn jarenlange ervaringen. Hij vertelt over slachtoffers en daders, hoe opsporing in zijn werk gaat en informeert over de sociale, politionele en juridische aspecten. Het zijn schokkende verhalen over uitbuiting, geweld, schaamte en spijt, en over foutieve en naïeve beeldvorming waarmee meisjes nog al te vaak in een fatale fuik stappen.

seksindustrie-informeer-jezelf

Een fuik waaruit ontsnapping slechts mogelijk is met heel veel moeite, geluk en de hulp van experts als de auteur van dit boek en zijn team. Radio Interview Henk Werson over zijn boek De fatale Fuik.

Geen kind in de seksindustrie

GEEN KIND IN DE SEKSINDUSTRIE

Alleen als mannen en vrouwen samen strijden, kunnen wij voorkomen dat kinderen uitgebuit worden in de seksindustrie. 

geen kind in de seksindustrie

Stereotypes doorbreken vinden wij belangrijk. Mannen zijn niet altijd dader en vrouwen niet altijd slachtoffer. Wij geloven in de kracht van positieve rolmodellen in de leefomgeving van een kind. Opvoeders, familie, leraren, jongerenwerkers en sportleraren hebben hierbij een onmisbare rol. Want kinderen die omringt zijn door positieve rolmodellen, geeft hen de beste bescherming tegen seksuele uitbuiting. Preventie start met weerbaarheid en weerbaar zijn leer je van positieve voorbeelden in je omgeving.

no children in sex industry

Wees de verandering die jij wilt zien! Spreek je uit tegen seksueel geweld, corrigeren anderen als je over de schreef gaan en kijk niet langer weg. Een positief rolmodel zijn kan iedereen, zo geven we de kinderen in onze omgeving een voorbeeld van de wereld die wij voor hen wensen.