Hulp Nodig

Waar kun je mensenhandel melden?  Is er sprake van acuut gevaar: bel altijd 112. 

Je kunt melding maken bij de onderstaande organisaties. Ook als je nog twijfelt of iemand echt slachtoffer is, is het de moeite waard dit te melden of contact op te nemen voor advies.

Ben je zelf slachtoffer en zoek je hulp? 

De Helpdesk van CoMensha is op werkdagen bereikbaar van 09.00 uur – 17.00 uur op het telefoonnummer (033) 448 1186 en per e-mail via info@comensha.nl. Mocht er buiten deze uren toch urgente hulp nodig zijn, bel dan met de alarmcentrale 112.

Kijk voor meer informatie op de website 

melding doen van mensenhandel

Wil je mensenhandel of een verdachte situatie melden?

  • Neem contact op met Comensha, het coördinatiecentrum tegen mensenhandel: Kijk voor meer informatie op hun website 
  • Meld misdaad anoniem. Vrees je voor je eigen veiligheid? Melden kan altijd anoniem via Meld misdaad anoniem 0800 -7000. Let er wel goed op dat je nummerherkenning uit staat, anders kan de advocaat van de tegenpartij alsnog jouw telefoonnummer opvragen. Kijk op de website.
  • Een lokaal politiebureau, vraag naar de contactpersoon mensenhandel. Onderschat de waarde niet van een wijkagent die zijn buurt goed kent bij dit soort meldingen. Een goed gesprek met de lokale agenten kan behulpzaam zijn voor snelle actie.
  • Online melding doen van een verdenking bij de politie 
  • Melding arbeidsuitbuiting bij De Inspectie SZW ZIj controleren op gezonde en veilige werkomstandigheden en een eerlijke betaling. Houdt een werkgever zich aan de wet? Meer informatie op https://www.inspectieszw.nl/ 
  • Meldpunt WATCH Nederland. Vermoed je seksuele uitbuiting van een minderjarige? Of ben je een jongere en word je gedwongen tot seks? Meld het bij WATCH Nederland. Dit kan ook anoniem via https://watchnederland.nl/