EVA ORGANISEERDE EEN KLERE(N)ZOOI KLEDINGRUILFEESTJE

Om het plezier van nieuwe kleren te combineren met een beetje bewustwording hebben wij laatst met vijf vriendinnen een kledingruilfeestje georganiseerd. Iedereen had alle kleren, schoenen, sjaals, tassen en accessoires die ze nog had liggen meegenomen. We begonnen de avond met een kort verhaaltje over de dingen die we meegenomen hadden. Daarna moest alles, onder het genot van een hapje en een drankje natuurlijk, uitgebreid gepast en bekeken worden (een extra spiegel lenen via Peerby.nl en klaar is kees). De kledingstukken die door meerdere mensen gewild waren hebben we door middel van loting verdeeld. De kleren die overbleven verdeelden we over een stapel voor een buitenlandproject en een stapel voor daklozen in Utrecht (iemand had daar contacten). Daarnaast hebben we allemaal een bedrag gedoneerd aan Be Slavery Free (voorheen STT). Zo gingen we aan het einde van de avond met een voldaan gevoel, een opgeruimde kast én een stapel leuke nieuwe kleren naar huis. Een groot succes dat we zeker vaker gaan herhalen!

CORINNE BINNEKAMP ORGANISEERDE EEN STRAATOPTREDEN

Samen met een stel andere muzikanten ging ik in Zwolle de straat op om folkmuziek te spelen voor STOP THE TRAFFIK. Met succes, we hebben 95 euro opgehaald. Samen met deze fantastische muzikanten heb ik gespeeld: Jan Willem Veenhuis, Rob Zantkuijl, Tamara Werkman, Anneke Wilbrink, Henk Heideveld, Grainne Boyce, Yvonne McKenzie.

TOM DE BOER ORGANISEERDE EEN CHOCOLADEFEESTJE

Tom de Boer organiseerde een chocoladefeestje om meer bewustwording te creëren over eerlijke chocola. Hij koos ervoor om het feest aan het eind van het jaar te organiseren in verband met het Sinterklaasfeest in de decembermaand. Er werden lekkere chocoladehapjes klaargemaakt en informatie uitgedeeld over eerlijke handel binnen de cacao-industrie. De reacties waren enthousiast. Tom heeft geld opgehaald voor Be Slavery Free

GROEP STUDENTEN ORGANISEERDE EEN KLEDINGRUILFEEST

Een groep studenten van de universitaire opleiding Applied Science organiseerden tijdens de themamaand Stop moderne slavernij een klere(n)zooi kledingruilfeestje en een debat te organiseren voor hun medestudenten. In verband met de opleiding werd er gekozen voor een Engelse titel: ‘Make Fashion Traffik Free: Clothing Swap and Awareness Night’. Het feestje was perfect verzorgd en had een goede opkomst.

Iemand liep een marathon